Zelf een schuur bouwen met rabatdelen

Ben je van plan om een schuur in de tuin te bouwen? Het zelf bouwen van een schuur kan nogal een flinke klus worden, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Waar plaats je de schuur? Hoe groot moet hij worden? Welk materiaal ga je gebruiken? Dit zijn allemaal thema’s die komen kijken bij het bouwen van een tuinschuur. In dit artikel deel ik tips voor het bouwen van een schuur met rabatdelen.

Rabatdelen

Als je een schuur wilt bouwen, dan is het belangrijk dat je voor de juiste materialen kiest. Het materiaal bepaalt ook wat de uitstraling van het eindresultaat wordt. Wil je gaan voor een houten schuur, dan kunnen rabatdelen de oplossing zijn. Rabatdelen zijn super eenvoudig om mee te werken, omdat elke plank zo is gemaakt dat ze gemakkelijk en perfect in elkaar passen. Iedere plank heeft een geschulpte rand aan de bovenkant en een groef aan de onderkant. Rabatdelen worden graag gebruikt voor doe-het-zelf projecten, omdat het hout van goede kwaliteit is. Het is bestand tegen de meest natte weersomstandigheden, omdat de schulprand ervoor zorgt dat er geen water tussen kan komen. Ook heeft houtwerking minder invloed op de plankenwand. Rabatdelen komen in verschillende soorten en maten en gaan jaren mee. Perfect voor een schuur, een tuinschutting of ander bouwproject!

De grootte en locatie

Voordat je de schuur gaat bouwen, moet je natuurlijk bepalen hoe groot hij wordt en waar je hem wilt plaatsen. Wat is het doel van de schuur? Is het een opslaghok voor gereedschap, of wordt het ook de fietsenstalling? Wil je een overkapping aan de schuur bevestigen, zodat je er een zithoek of jacuzzi onder kunt plaatsen, beschermt tegen de regen en wind? Zodra je dit weet kun je op ruitjespapier een plattegrondje uittekenen van je tuin en hem precies plaatsen waar je hem wilt hebben. Zorg ook dat je de juiste afmetingen hebt, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan tijdens het bouwen.

Samen klussen

Als je dit allemaal voor jezelf op een rijtje hebt gezet en goed na hebt gedacht over het ontwerp, dan kun je eindelijk beginnen met het leukste gedeelte: het bouwen. Dit hoef je niet in je eentje te doen. Niet alleen is het veel gezelliger om samen te klussen, het is ook veiliger en het resultaat zal sneller klaar zijn. Wees daarom niet bang en vraag mensen in je omgeving om hulp. Vrienden, je kinderen, je partner, je schoonouders, hoe meer handen en scherpe koppen bij elkaar, hoe beter!